A GINOP-5.1.5-2017-00009 „Együtt a munkavállalásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” elnevezésű Európai Uniós projekt

2018. április 1. és 2021. március 31. között kerül megvalósításra. A programba 11.840 fő álláskereső és inaktív személy bevonását, 2.368 fő munkaerőpiacra való visszavezetését céloztuk meg szolgáltatásokkal.

A projekt keretén belül cégeket, vállalkozásokat érintő tájékoztató rendezvény került lebonyolításra 2019.11.06-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A rendezvény célja az volt, hogy információt nyújtson a munkaerő-piac aktuális helyzetéről, a munkáltatói oldalt képező cégek elvárásairól, a GINOP-5.1.5 projekt nyújtotta lehetőségekről, és közvetlen konzultációs lehetőséget biztosítson a munkaerő-piacon szereplő mikro-, kis-, és középvállalkozások számára. A rendezvényt Tóth Ádám Zoltán a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai koordinátora vezette be előadásával, melyben röviden összegezte a kamara munkáját, pályázati lehetőségeket.

Ezt követően Imolya Tünde közfoglalkoztatási osztályvezető a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály munkatársa mutatta be a megye aktuális munkaerőpiaci helyzetét, kiemelten fókuszálva az álláskeresők összetételére, motivációjukra. A GINOP-5.1.5 projekt projektmenedzsere Tihanyi Bernadett folytatta előadását, amely során ismertette a projekt konzorciumi jellegét, a projekt indítás indokoltságát. A projekt szakmai vezetője Homonnai Andrea a projekt szakmai megvalósulását, az indikátorok előrehaladását, a munkáltatókkal történő együttműködés fontosságát emelte ki előadásában.

Antal Gergő a projekt szakértő munkatársa bemutatta azokat a lehetőségeket, amellyel a munkaerő kereslet és kínálat találkozását a projekten belül próbáljuk összhangba hozni. Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres rendezvényt bonyolítottunk le, ahol lehetőség nyílt a jelenlévő cégeknek munkaerőigényeik bemutatására és kapcsolat építésre a projekt szakértőivel.

A projekt keretén belül magasszintű humánszolgáltatást igyekszünk megvalósítani, ahol törekszünk a személyre szóló tanácsadásra, arra, hogy a munkaerőpiaci elhelyezkedést akadályozó tényezőket feltárjuk és fejlesztéssel segítsük elő az ügyfél gyors munkaerőpiaci visszatérését, egyéni és csoportos formában megvalósuló szolgáltatásokkal.

Várjuk jelentkezését, amennyiben toborzási gondja van, munkaerőre van szüksége!

Elérhetőségek: https://munkaert-borsodban.hu/elerhetoseg/